Кандидатът на Има такъв народ за министър-председател не е участвал досега

...
Кандидатът на Има такъв народ за министър-председател не е участвал досега
Коментари Харесай

Кандидатът на ИТН за премиер не е политик, но е разпознаваем

Кандидатът на " ИТН "  за министър-председател не е взел участие до момента в политиката, само че е разпознаваемо лице. Това съобщи пред bTV зам.-председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Филип Станев. Той добави, че съставът на кабинета им е подготвен и чакат Румен Радев да връчи първия изследователски мандат.

Малко след изявлението на Станев президентът разгласи, че ще връчи мандата на партията на Слави Трифонов през днешния ден в 17 часа и посочи, че е извънредно време хората да узнаят името на кандидата за министър-председател.

Депутатът от Има Такъв Народ сподели още, че той и сътрудниците му не търсят поддръжка от Движение за права и свободи, тъй като по време на договарянията не са имали допирни точки по значими за тях тематики.  Станев беше безапелационен, че Има Такъв Народ няма да подпише съдружно съглашение с никоя партия.

Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ нямал отговор за какво от " Демократична България "  са реагирали с декларация в Народното събрание за състава на бъдещия кабинет: " Какво се промени? Едно говорихме на тези съвещания с политическото им управление. Защо нашите специалисти се срещнаха и схванаха по главните тематики? Какви бяха тези заявления и властови искания? Какви бяха тези искания за министерски постове, в случай, че господин Христо Иванов заявява, че няма да има такива искания? "

Според Станев се е оказало, че препоръчаните от " Демократична България "  трима министри от служебния парламент (Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков) не са " ангелоподобният облик ", който им е построен. В четвъртък в Народното събрание от партията на Слави Трифонов упрекнаха Василев в кражба на интелектуална благосъстоятелност и намекнаха за спор на ползи при Петков.

" Те имат проблеми в своето професионално минало. Някои от тях имат проблеми и със закона. Разбрахме го в точния момент. Странно е за какво тези министри са толкоз фаворизирани, в случай, че те не са напълно ОК с това, което са правили през годините. Вчера Василев сподели пред медиите, че си бил спечелил делата в Ню Йорк. Ама ние приказваме за делата в Лондон и приказваме за извънсъдебно съглашение – такова се реализира, като кажеш, че си отговорен и не желаеш да понесеш действителна наказателна отговорност ", сподели още Филип Станев.

Той изясни, че острата реакция на Има Такъв Народ е била предизвикана, тъй като в началото от " Демократична България " казвали, че не държат на министерски постове, а след това са излезли с оферти за съответни лица. От Има Такъв Народ пък не били предложили три пъти на Асен Василев, както той самият твърди, да се причисли към техния кабинет, а са водили три диалога – с едно предложение. За оферти първи вид на кабинет, разгласен от Слави Трифонов,  Станев уточни: " Ако не бяхме аналитични и не бяхме отчели това като неточност, нямаше да оттеглим предлагането. "

Депутатът отхвърли в дейностите на ИТН да се намесва " дългата ръка на Движение за права и свободи ", както се показаха министър Василев и ръководителят на ПГ " Изправи се БГ! Ние идваме! "  Мая Манолова: " Дайте да не приказваме за дълги, междинни и къси ръце, а да гледаме обстоятелствата. Тук виждаме дългата ръка на британското правораздаване във връзка с господин Василев. И по тази причина част от събитията се развиват по този метод. Ние се срещнахме с Движение за права и свободи намерено, пред медиите в Народното събрание. Не търсим поддръжка с Движение за права и свободи, нямаме доста допирни точки. Самите те най-вероятно няма да ни поддържат. "  Станев означи, че с Движението се разминават по тематиките за главния прокурор и правосъдната промяна. По думите му Движение за права и свободи и ГЕРБ са част от политико-олигархическия модел.

Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ беше безапелационен, че той и сътрудниците му няма да подпишат съдружно съглашение с нито една партия. И добави, че остават отворени за договаряния с представителите на " Демократична България "  и " Изправи се БГ! Ние идваме ": " Ако Демократична България желаят да създадат по този начин, че моделът " ГЕРБ " да го няма, би трябвало да поддържат нашия кабинет, а не да вършат някакви странни заявления, да си приказваме за горещи политически пристрастености, вместо да работим практично. "

Ясно е предложението за министър председател. Той е човек с качествено обучение, с добър морал, с експертиза, с " всичко това, с цел да бъде друг от премиера Бойко Борисов ". Кандидатът на Има Такъв Народ за министър-председател не е влизал в директни политически дейности, само че е разпознаваемо лице. Съставът на кабинета също е подготвен, разясни Станев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР